top of page
Buscar
JOAN VENTURA

Arròs melós de llongos amb brou d´escamarlà.

Ingredients per a 4 persones:


3/4 de kg de peix de roca

1/2 de kg d´escamarlà petit


300 grams d´escamarlà gran

1/4 de kg de llongos

320 grams d´arròs bomba

3 tomaquets madurs

1 1/2 ceba mitjana

1 porro

1 branca d´api

1 llesca de pa, 6 avellanes, 6 ametlles, 6 pinyons i 2 nyores

oli, sal i pebre negre en gra.


Preparació:

Primer tallem una ceba en juliana, i la daurem a foc baix lentament en una paella amb oli

d´oliva verge. Quan la tinguem ben "pochadeta" li afegirem el porro també talladet (ben petit), uns granets de pebre negre, la branqueta d´api, 2 tomaquets madurs i ho deixem sofregir durant 8 minuts aproximadament. Quan el tomaquet deixi anar tota l´aigua,tot seguit afegirem l´escamarlà petit i els caps i pells de l´escamarlà mitjà ( que prèviament haurem pelat i reservat les cues) i ho deixarem sofregir ben torradet.

Quan tinguem el sofregit, hi afegirem el peix de roca i uns 2 litres i mig d´aigua, sal i ho deixarem bullir durant 35-40 minuts. Passat aquest temps, colarem el brou i el reservarem.



Durant la preparació del brou, podrem fer la picada amb la llesca de pa que haurem fregit amb una mica d´oli verge, les ametlles, les avellanes, els pinyons i la carn de la nyora ( que haurem posat en remull en aigua calenta durant 20 minuts per hidratar-la).


Posarem una paella al foc amb 4 cullerades soperes d´oli d´oliva verge, i sofregirem els llongos fins que els tinguem daurats, els treurem i reservem. Al mateix oli, l'afegirem la mitja ceba talladeta petita i la sofregirem. Quan comenci a agafar el color a mel, podrem incorporar el tomaquet madur rallat, i sofregirem fins tenir la textura de confitura que tant m´agrada. A continuació incorporarem la picada, deixarem passar un minut més i afegirem els llongos i l´arròs, el remenarem bé perquè agafi tots els sabors dels ingredients i quedi enrossit. Tocarà abocar el brou ben calent i no deixarem de remenar durant 2 minuts (a foc viu), baixarem a foc mig; on rectificarem el punt de sal i aleshores, deixarem coure durant 7 minuts més ja sense remenar.

Arribats a aquest punt, afegirem per sobre les cues dels escamarlans mitjans i ho passarem tot al forn, on allà, a 200 graus, s'acabarà de coure durant 8 minuts més.


Passat aquest temps, el treurem del forn, ho deixarem reposar uns 2 minuts i ja ho tindrem.


Que vagi de gust i bon profit!!!







123 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


Publicar: Blog2_Post
bottom of page